Засилени проверки на автобуси и таксита по празниците

снимка: infomreja.bg, архив

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ИА „Автомобилна администрация“ засилва контрола на превозите на пътници с автобуси и таксита по време на Великденските празници.

Целта на проверките е чрез постоянно присъствие и контрол от инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ да се осигури безопасното и безпроблемно придвижване на хората по време на Великденските празници.

В дните от 17 до 21 април 2014 г. инспекторите ще бъдат съсредоточени на местата, където се очаква най-голям брой пътници, като големи автогари, жп гари и други. Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания, техническото състояние на превозните средства, правостоящи пътници, както и за издаването на багажни разписки и други нарушения.

Паралелно с тези проверки продължава и контролът върху извършването на нерегламентирани превози на пътници, като за първото тримесечие на тази година инспекторите са проверили близо 24 000 леки автомобили и микробуси и са съставени 961 акта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK