Засилени полицейски проверки по време на Великденските празници в Кюстендилско

Снимки: Infomreja.bg

Засилени полицейски мерки ще бъдат предприети в  Кюстендилска област за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред през  Великденските празници.

Многобройните богослужения и празнични инициативи в областта ще бъдат охранявани от полицейски служители.

Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението  в областта извършиха проверки на всички църкви и манастири, в които ще се провеждат празнични богослужения.

Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на храмовите служители за успешна евакуация и пожарогасене.

Инспектирани са 38 храма, направени са 3 предписания, като нарушенията са отстранени. 

В храмоветe в градовете по време на празничните литургии ще дежурят служители на районните служби за пожарна безопасност и защита на населението.

Ще  бъде засилен и пътният контрол. 

Най-много туристи и автомобили се очаква да отидат в Рилския манастир, затова препоръчваме на гражданите да спазват стриктно правилата за движение, да паркират само на определените паркоместа, при възникнала необходимост от спиране – да бъде извън активната лента за движение.

По Великденските празници и Гергьовден ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност“, като и за контрол на скоростта.

През миналата седмица по време на проведената операция в Кюстендилска област са заснети с мобилни технически устройства 473 нарушения, за тях ще бъдат издадени електронни фишове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK