Засилени мерки за сигурност в Благоевград след вчерашния атентат

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg, архив

Засилено полицейско присъствие и контролиран достъп до всички административни сгради, двете автогари и детските заведения в Благоевград са въведени след вчерашния кървав атентат в Бургас.

Мерките за сигурност ще се осъществят съгласно заповед на кмета Атанас Камбитов. Това стана ясно след проведената извънредна среща между градоначалника и директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград главен комисар Георги Костов.

Още снощи след атентата на летище „Сарафово“ в Бургас са дадени указания на хотелиерите и туроператорите в града за по-строг контрол, по разпореждане на Камбитов. Под особен контрол са основни транспортни обекти – двете автогари в областния център, главните пътни артерии и булеварди.

Засилен е контролът и по отношение легитимацията на гражданите, преминаващи през Благоевград. Кметът препоръча на благоевградчани да не се подават на страха. „Нека не се страхуваме и да не изпадаме в паника след случилото се в Бургас, защото целта на тероризма е да всява страх и подрива сигурността в държавата.”

Ръководството на Община Благоевград изпрати съболезнователна телеграма до посолството на Израел у нас, с което безапелационно осъжда извършителите на кървавият атентат и изразява най-дълбоко съчувствие към роднините на загиналите и ранените.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK