Открити са документи в загробения боклук край Червен бряг

Снимки: Главна прокуратура

Отново се намесват имената на братя Бобокови

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени Атанас и Пламен Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда и водите К. Ж. и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия, а именно оглед на местопроизшествие в  Червен Бряг, местност Лъката, в имот, където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци, за които в хода на разследването е установено, че са опасни такива.

Същите са били предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността Лъката. Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона. В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия. Междувременно  е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK