ТЕЦ "Бобов дол" ще търси правата си в съда

Снимка: Infomreja.bg

Определят като манипулативни твърденията, че искат да оползотворяват всякакви отпадъци

ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД винаги е съдействал на всички институции. Това се посочва в официална позиция на дружеството по повод извършените проверки, наредени от прокуратурата и становището, че ТЕЦ-ът горил отпадъци в разрез с комплексното си разрешително.

В своята позиция дружеството уточнява, че при назначените проверки не са били установени нарушения.

"ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД е в недоумение защо беше изпратен екип на РИОСВ-София да извърши проверката, имайки предвид, че ние не попадаме в обсега на този компетентен орган.

За нас възникват въпроси, свързани с това какво се случва в институциите, които организират тази проверка", посочва се още в позицията.

От дружеството определят като манипулативни твърденията, че искат да оползотворяват всякакви отпадъци.

"ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД не е горил РДФ в разрез с разрешителното си. Всеки един тон РДФ, който е бил оползотворен от централата, е докладван на съответните институции", категорични са от ТЕЦ-а.

Те подчертават и че извършените измервания на емисиите, отделяни в атмосферния въздух вследствие на експлоатацията на централата на 17 юни и 26 август, показват, че няма превишения на допустимите емисионни показатели.

В позицията си от топлофикационното дружество призовават да бъде прекратено разпространяването на "лъжливи" твърдения по техен адрес и името на ТЕЦ "Бобов Дол" да се използва за правене на предизборна кампания.

За всяко едно неотговарящо на истината твърдение ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД ще търси своите права по съдебен път, категорични са те.

След разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, МОСВ започна проверки в четири ТЕЦ-а в страната - "Топлофикация - Перник" АД, ТЕЦ " Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация - Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД. Очаква се инспекциите да приключат до месец.

Дни по-късно стана ясно, че ТЕЦ – Перник ще търси правата си в съда, след като с акт спряха два от генераторите му, тъй като беше установен внос на материали при горенето в четирите топлофикационни дружества. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK