Маринов и Каракачанов инспектират охраната на Кулата

Младен Маринов, снимка: Infomreja.bg

Министърът на вътрешните работи, Младен Маринов, ще присъства на церемонията по откриване на реновираните сгради на полицията и пожарната в Петрич.

Събитието е предвидено за утре от 11.00 часа в двора на РУ и РСПБЗН.

Подобряване на енергийната ефективност на двете административни сгради бе осъществено по проект, финансиран по ОПРР „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз.

Основните цели са постигане на по-високо ниво на енергийна ефективност, намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите, осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.

Общата стойност на проекта е 1 120 000 лв., от които 952 000 лв. са съфинансиране от Европейския съюз, а 15 % или 168 000 лв. - от държавния бюджет.

Фирма изпълнител е „БГ ЛЕНД КО” ООД, строителен надзор изпълнява фирма „Стройнорм”ЕООД. Срокът за изпълнение на проекта е 27 месеца. 

Веднага след церемонията Маринов и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, Красимир Каракачанов, ще посетят района на ГКПП-Кулата.

Поводът е днешната среща в Министерския съвет при премиера Бойко Борисов за бежанската ситуация около Солун, Гърция. Заедно с двамата министри в граничния район ще бъдат ръководни служители на ГД „Гранична полиция“ и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с готовността за оказване на съдействие на органите на МВР при евентуална извънредна ситуация в резултат на засилен миграционен натиск.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK