Първа международна среща на Сдружение „Национално обединение на младежите”

Представители на сдружението се снимаха с областния управител на Измир - Мустафа Топрак ( в средата)

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

Сдружение „Национално обединение на младежите” осъществи своята първа международна визита, която се състоя от 4 до 9 август в Измир, Турция. 

В рамките на посещението си представителите на сдружението се срещнаха с областния управител на Измир - Мустафа Топрак. 

"Тази среща бе от изключително значение за сдружението ни. Господин Топрак остана с много добри впечатления от това, с което сме се заели. Запознахме го с устава, целите и дейностите на Сдружение „Национално обединение на младежите” или (НОМ). Изслуша ни с интерес и ни поздрави. Неговите думи бяха: "За първи път идват млади хора, заели се с такава трудна кауза”. За нас тези думи струват много и ни стимулират да работим все по-усилено", коментираха членове на сдружението от Пиринско. 

По думите им Мустафа Топрак е обещал в бъдеще да съдейства на новото сдружение при реализирането на съвместни проекти.

Сдружение „Национално обединение на младежите” е учредено съгласно разпоредбите на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. 

"Целите, които си поставяме, са няколко, но в бъдеще ще стават все повече. Всички те обаче засягат младото общество", заяви Авушка Лютова - член на Управителния съвет. 

Тя допълни, че сдружението ще работи за превенция от негативните и рискови фактори/тютюнопушене, наркотици, алкохол; развитие и утвърждаване на принципите на мир, взаимно сътрудничество, етническа, религиозна и културна толерантност, право на образование, самоопределяне и междукултурен диалог в местен и световен мащаб; развитие и утвърждаване на образованието, науката и културата в местен и световен мащаб; развитие и утвърждаване на духовните ценности, гражданското общество и участието на младежите в обществения живот; защитата на човешките права и на околната среда; изграждането, запазването и утвърждаването на общокултурните ценности и предотвратяване обезличаването на местната култура; активното съдействие при установяването и развитието на междукултурния диалог, мир, стабилност и международното сътрудничество. 

Представители на Сдружение „Национално обединение на младежите” са: Али Хатип - председател, Мустафа Улан – заместник-председател, Ахмед Гугунч – член на Управителния съвет и Авушка Лютова - член на УС. 

Младите хора са провели срещи и с други общественици и хора от неправителствения сектор в Турция. 

"Друга важна среща имахме и с Екрем Селимлер - председател на Сдружение „Ulubaldev”, работещо с всички страни на Балканския полуостров, и със заместник-председателя Акин Казанчоглу. Разговаряхме още с Мехмет Сербест - председател на Сдружение „Izmir Avrasya kültür ve yardımlaşma dernegi”, от когото научихме много неща. Той ни срещна с експерти с голям опит в неправителствения сектор", заявиха още от българското сдружение. 

 

От ляво Мехмет Сербест, в средата: Екрем Селимлер, вдясно: Акин Казанчоглу

КОМЕНТАРИ

ужас13:00 - 12.08.2015
Това обединение на българските младежи ли е или на турските? Ако е на българските, тогава какво за бога търсите в Турция?
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK