207 бебета са се появили на бял свят през 2017 г. в община Разлог, родилното отделение отчита ръст

Снимки: Община Разлог

50 бебета повече са се появили на бял свят в Родилното отделение на МБАЛ-Разлог през 2017 година. Ръстът на ражданията в разложката болница дават преднина на здравното заведение пред градове като Дупница, Сандански, Петрич и други.

Общият брой проплакали в ръцете на екипа на акушер-гинеколозите от Разлог е 359.

За 2017 година в община Разлог са се родили 207 бебета. Всички родители на новородените получиха поздравителни картички от кмета на Община Разлог, инж. Красимир  Герчев. 

Първото бебе на 2018 година е Петър Ивайлов Добрев, роден на 2 януари. Негови родители са Кристина Георгиева Чолакова и Ивайло Петров Добрев. Последното бебе за 2017 година се казва Спасиана, родена на 28 декември, с родители Гергана Атанасова Татарска и Петър Спасов Татарски.

Д-р Радка Божикова-началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог, благодари на всички служители в отделението за големия професионализъм, вярата в доброто и успеха, както и за всеотдайността и жертвоготовността им.

„Пожелавам на тях и семействата им крепко здраве, много щастие и още много успехи и много бебета. На родителите пожелавам здраве, отдаденост и топлина, а децата нека растат щастливи, да имат безгрижно детство и успешен живот“.

На 21 януари по традиция в Разлог се отбелязва Бабинден, а празникът неизменно е свързан с уникалното и неповторимо Бабино хоро. Пъстротата и живописната гледка от красивите носии, с които са облечени бабите и бебетата неминуемо оставят следи в съзнанието на всеки, докоснал се до тази феерия, пълнеща очите и сърцата с много топлина, красота, сила и вяра в бъдещето.

От 14.00 часа в многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“ ще се проведе традиционното тържество за Бабинден, а от 14.30 часа на централния площад започва кулминацията на празника-забележителното Бабино хоро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK