Регионалната библиотека в Благоевград с редица инициативи за децата

Снимка: Infomreja.bg

Регионална библиотека – Благоевград, е подготвила редица занимателни и образователни инициативи за децата на Благоевград по повод коледно-новогодишните празници. Сред тях са „Коледна песен“, „Рождество Христово“ и  „Коледни вълшебства“. Те са част от изненадите в „Коледен фестивал“ 2017.

На 13. декември /сряда/ от 11:00 часа в  Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” ще се проведе Детско утро под надслов „Коледна песен“.  Децата ще рецитират коледни стихотворения и ще нарисуват коледни картини, с които ще се направи изложба в библиотеката.

 На 14. декември от 11.00 часа започва „Рождество Христово“, където ще бъде проведена кратка беседа за светлия християнски празник „Рождество Христово“, ще се прожектира тематичен филм и децата ще имат възможност да оцветяват икони, посветени на идващите празници, с които ще се правят изложби в библиотеката и класните стаи.         

На 15. декември от 14.00ч. започват „ Коледни вълшебства”. Малчуганите ще рецитират коледни стихотворения и ще изпеят техни любими коледни песни.

Участници в тържествата са ученици от II и III клас от II ОУ „Димитър Благоев“ и III ОУ „Димитър Талев“, два ІІ класа на VІ СУ „Иван Вазов”, както и Регионална библиотека-Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK