Париж забранява двигателите с вътрешно горене до 2030 г.

Източник: ПариИнфо

Властите на френската столица Париж планират да забранят до 2030 г. всички автомобили, задвижвани от двигатели с вътрешно горене, включително онези, използващи дизел и бензин, обяви служител на кметската управа на Париж, цитирани от "Ройтерс".

"Става дума за дългосрочно планиране със стратегия, която ще намали парниковите газове", изтъкна Кристоф Найдовски, служител, отговарящ за транспортната политика в кабинета на кмета Ан Идалго.

"Транспортът е един от основните производители на парникови газове... така че ние планираме изход от превозните средства с двигатели с вътрешно горене, или превозни средства, използващи изкопаеми горива, до 2030 г.", допълни Найдовски.

Френската столица, която ще е домакин на Олимпийските игри през лятото на 2024 г. и която беше домакин през 2015 г. на последното световно споразумение за политиките за ограничаване на глобалното затопляне, вече се беше прицелила в забраната на дизеловите автомобили до провеждането на Олимпийските игри.

Ала забраната и на бензиновите автомобили бележи радикална ескалация на екологичната политика в най-посещавания град в света.

Електрическите автомобили няма да бъдат засегнати. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK