Защо е лесно да събираш капачки... и да дариш нов живот

Снимка: Infomreja.bg

В навечерието на най-светлите християнски празници разказваме за една капания, която набра изключителна полулярност в страната.

„Капачки за бъдеще“ показва как хората се обединяват около мисия с цел да помогнат на новия живот. А това в България не се случва често.

Капачката е нещо малко, но се оказва много значимо за новородените, които искат глътка живот както всеки човек на тази земя. Събирането на капачки се оказва нещо много неангажиращо като дейност, защото всеки ден ние използваме тези разноцветни пособия, а нищо не ни коства да ги съхраним вместо изхвърлим.

Мартина Йорданова е част от организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“, която сподели пред ИНФОМРЕЖА за дейността през последните седмици.

Кампанията е изключително популярна и наистина работи успешно, реализирайки своята мисия, но тази година в област Благоевград събирането на капачки стана особено известно. Затова искам да попитам колко сърца и къде са разположени в Югозапада?

За момента не можем да кажем точна бройка. Водим списъци с локациите в цяла България, където наистина се събират Капачки за бъдеще.

В Банско стана така, че 48 часа след поставяне на металното сърце, то бе препълненено. Как си обяснявате този ентусиазъм?

С Капачки за бъдеще събрахме средста за 17 кувьоза САМО за година и половина. Хората не само вярват, те ВИЖДАТ РЕЗУЛТАТИ :)

Кои населени места са най-активни в кампанията – както в Югозапада, така и в цялата страна?

Не водим статистика кои градове събират най-много капачки. Благоевград е първият, който се включи като стационарен пункт за кампанията през 2017.

Колко капачки са събрани от Югозападна България от началото на годината?

Трудно е да се каже, но може би около 1 тон. 

Може ли да ни дадете малко повече информация за събитието, което реализирахте в София?

52 тона пластмаса и хиляди добри сърца, които Капачки за бъдеще обедини.

Колко кувьоза са закупени досега и какво предстои оттук нататък?

17, следим справките и скоро ще обявим следващите стъпки на кампанията.

Сред тоновете събрани капачки, как символично бихме да опишем значението на едно пластмасово средство за консервация – на капачката?

Обединението на хиляди българи в една кауза - Капачки за бъдеще :)

В България са се организирали множество благотворителни кампании, но сякаш събирането на капачки е наистина успешна и продължителна, на какво отдавате този успех?

Защото е лесно.

Към момента в Пиринско има общо 4 сърца. Те са разположени в Благоевград, Банско, Белица, а от вчера и в Гоце Делчев.

 

Снимка: Гоце Делчев
Снимка: Благоевград
Снимка: Банско
Снимка: Белица
Снимка: Кюстендил

КОМЕНТАРИ

NEVROKOP07:19 - 27.04.2019
кви капачки,кви 5 лева-тия Апаши на първата снимка що не дадът по някои лев,нъл са патриоти.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK