Защо?

снимки: Вероника Николова

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

„Новите“ спирки в близост до ЗМК в Благоевград от доста време са обект на моето наблюдение и възмущение. Тази сутрин отново ми се наложи да пътувам по линия 2 на градския транспорт, наближавайки мястото обаче... бях потресена.

Всички знаят паметната плоча, която е поставена заради еврейското гробище, което се е намирало там. Не знам дали под влиянието на мача между Левски и ЦСКА, който се състоя наскоро (или по някаква друга причина), но под плочата е написано гордо „1914“.

Колчетата, задържащи оградката там, също са счупени. Тези драскачи бавно и сигурно унищожават и спирките на автобусите. Изпочупени стъкла, надписи със спрей, нерегламентирано залепени обяви... грозна картинка. И това на фона на иначе чистата и поддържана част от квартала.

Преди време пак бях снимала спирките и те бяха в същото състояние, бяха поправени, а сега оново са в окаяно състояние. За какво се прави всичко това, какво ни пречи красивото, спретнатото, поддържаното? Аз самата нямам отговор, но се надявам скоро да се усетим, че не бива така, че деяния от този не трябва да бъдат толерирани.

Не знам къде спят и полицаите и не се опитват да ловят хората, които рушат и оскверняват по този начин. Знам, че не е невъзможно.

ПОМНЕТЕ... ВСИЧКО ЗАПОЧВА ПЪРВО ОТ НАС САМИТЕ, ОТ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА, ОТ ПРИМЕРА, КОЙТО ЩЕ ИМ СЕ ДАДЕ! ЗАТОВА ПАЗЕТЕ ТОВА, КОЕТО Е НАПРАВЕНО, ЗА ДА СЪЗДАВА КРАСОТА!

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В РУБРИКАТА "КАКВО ВИДЯ?"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK