Симпатизанти на ДПС плажуват масирано на Росенец

Източник: ФБ

Там е и евродепутатът от ДПС Илхан Кючук

В района на парк "Росенец" от рано сутринта има масово струпване на симпатизанти на ДПС, показа репортаж на БНТ. Плажът е до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Масовото плажуване на политически симпатизанти е в отговор на протестната инициатива след като бившият правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици се опитаха преди дни да плажуват там и да поставят българското знаме, но бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите.

В отговор на тази акция в социалните мрежи бе организирано масово ходене на плаж Росенец за днес, но без политически пристрастия.

След като от НСО уклончиво заявиха, че парк Росенец не е техен обект, президентът Румен Радев в извънредно изявление каза, че там има охрана на НСО и призова да бъде свалена държавната охрана от НСО на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и на депутата Делян Пеевски.

По пътищата преди парка има много полицейски екипи, които проверяват коли и автобуси. Някои от тях се отклоняват. Има загражданеие с надпис Строителен обект.

На място е евродепутатът от ДПС Илхан Кючук, според когото имало морален ангажимент за почетния председател на ДПС и лидера на България Ахмед Доган. Партийните туристи са с шапки на ДПС, водени от Илхан Кючюк. По думите му има заиграване с етническия модел, който е уникален за България. 

Припомняме, Илхан Кючук бе председател на младежкото ДПС от ноември 2012 г. Той стана евродепутат от 2014 г. и бе преизбран за представител на България в ЕП и на вота през 2019 г.

Дали да има охрана или не - не е политическо решение.

Инициативата, организирана в социалните мрежи, е за 11 ч.Идеята беше по суша и по море да се придвижват хората до засипания с чакъл плаж в парка. Вчера стана ясно, че има забрана за придвижване по море в акваторията около плажа и имението, наречено Летни Сараи. По-късно допълнителната защита на парка бе оттеглена.

Редовите симпатизантите на ДПС отказват коментар защо са се събрали в района. Един от тях каза, че са там, за да не се получи Катуница (преди изборите през 2011 г. в Катуница хората се бяха събрали да изразят негодуванието си от безчинства на местни ромски фамилии и мъж прегази с буса си 19-годишният Ангел Петров. Негов приятел и връстник, свидетел на убийството, не издържа и почина дни по-късно - б.р.).

В района снощи пристигнаха автобуси с млади мъже с благоевградска и кърджалийска регистрация.Част от тях са организирани от кмета на Гърмен Феим Иса. / news.bg /

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK