Андон Тодоров: Няма война, всичко е спокойно

Снимка: Infomreja.bg

"Изпълнителната власт не е в ръцете на ОбС, а е в ръцете на кмета"

Общинският съвет е отделна институция и ние трябва да сме коректив, ние трябва да преглеждаме документите и ако има нередно, да го обявим, затова са пресконференциите на председателя. При председателя няма цензура и всеки може да излъчва тази пресконференция. Аз съм открит човек и моите действия са последователи. Запишете с големи букви „НЯМА ВОЙНА“. Отразявам това, което виждам – когато виждам, че даден документ не е в ред, го връщам с писмо, да може да се коригира. За една година има върнати само 5 предложения на кмета. Ние сме корективът и трябва да догледаме нещата и да не излагаме.

Това заяви на редовната си пресконференция пред редовната сесия на ОбС-Благоевград, в петък – председателят Андон Тодоров.

На пресконференцията си Тодоров каза още, че всеки председател на ОбС може да назначи юрист, който да го защитава.

„Аз съм наел адвокат Зотева, която е веща в подобни дела, свързани със ЗМСМА. Щом това не е забранено от закона, значи е разрешено. Ние нямаме състав на ОбС за огромния обем работа. Сегашният стил на работа, е по-различен от предишния – тогава институциите бяха слети“, допълни председателят.

На ОбС-Благоевград, са необходими минимум 2-ма юристи – един за сесии, и един за външни дела. Има неща, които трябва да ги отразите. Искам да съдействате в отделна статия, че ОбС търси юрист. Желаещите могат да подадат заявление в стая 101. Ние ще огледаме заявленията и ще направим кратки интервюта с хората, уточни Тодоров.

ОбС навсякъде са коректив и трябва да има уважение и екипност между двете институции (кметската – р.а.). Ние от ОбС си вършим работата, оттам насетне кметът е изпълнителният орган, той трябва да си гони неговите задължения, каза Андон Тодоров.

Едва ли не, като казвам проблемите, някой казва, че има война. Няма война! Всичко е спокойно, разбираме се отлично. Има си делови начин с писма, те са документи. Когато се прави нещо, то трябва да се отразява обективно. Моля ви за обективно отразяване на пресконференции и сесии, на комисии. Няма нужда от излишни неща, да създаваме напрежение. ОбС е орган, който следи изцяло, а не един човек да налага мнение, допълни председателят.

Значи да направим заключение, заглавията: Няма война, всичко е спокойно, ОбС спазва законите и помага с каквото може на жителите на Общината. Изпълнителната власт не е в ръцете на ОбС, а е в ръцете на кмета. Той е отговорен за състоянието на града. Само 5 решения са върнати за година, които касаят жителите на Общината. ОбС търси юрист. Това е!, завърши изказването си Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK