883 хил. лв. е печалбата на общинската болница в Дупница през изминалата година

Снимка: Infomreja.bg

Със 600 хил. лв. са намалели задълженията на здравното заведение

883 000 лева е печалбата на общинската болница за 2019 година, показва предварителния отчет, който бе внесен до кмета на Община Дупница, инж. Методи Чимев от прокуриста на МБАЛ "Св.Иван Рилски" Мария Иванова.

Сумата е драстично по-голяма в сравнение с предходната, показва още справката. "Два пъти увеличение е много сериозен резултат. Това показва красноречиво за успешния модел на работа. Благодарение на тази печалба, с още 600 000 лева са намалели задълженията на болницата.

А не трябва да се забравя, че има и увеличение на заплатите на работещите в здравното заведение, инвестира се в апаратура и модернизация, както и в специалисти, а предоставяните услуги за населението стават все по-добри и по-качествени. Очевидно е, че това е правилният път с експертна работа", коментира кметът на Община Дупница, инж.Методи Чимев.

Подробности за отчета ще бъдат обявени на сесия на Общински съвет през месец април или май. До края на месец март, всички общински дружества трябва да внесат отчетите си в Община Дупница и Общински съвет, след което на сесия да бъдат разгледани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK