Заради студа намалиха учебните часове в Пиринско

д-р Огнян Чилев, снимка: infomreja.bg

Заради студа в почти всички училища в Благоевградска област днес са намалени учебните часове. Предложението дойде от началника на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов, което е изпратено тази сутрин до всички кметове и училищни директори.

С колко минути да се съкратят учебните часове и междучасията и дали изобщо да се прибегне до такава мярка ще решават школските директори, поясни Златанов. По думите му засега няма обявена грипна ваканция в нито едно училище в региона.

Днес е втори неучебен ден за ОУ "Гоце Делчев" в с. Смолево", община Якоруда, като причината не се дължи на завишен брой заболели ученици, а на проблем с транспортирането им до учебното заведение. Поради ниските температури и тази сутрин автобусът, който извозва възпитаниците до училището, не е могъл да потегли. 

На този етап заболеваемостта в областта е ниска и нямаме основания да обявяваме грипна епидемия, заяви директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Огнян Чилев. По думите му процентът на заболеваемост и температурите в класните стаи се следят всеки ден. 

За момента болните от грип и остри респираторни заболявания са 120 на 10 000, което е по-малко от половината от епидемичните стойности, коментира д-р Чилев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK