Два камиона се преобърнаха на пътя заради пияните си водачи

Снимка: Infomreja.bg

Единият е с над 3 промила

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са настъпили две ПТП, при които е ранен един човек и са нанесени материални щети.

Около 16.20 ч. се е движил камион "Волво" с прикачено към него ремарке, управляван от 46-годишен мъж от с. Обручище, и пътник в автомобила – 60-годишен мъж.

На ляв завой водачът изгубил контрол над влекача, който се блъснал в обезопасителна мантинела и се преобърнал странично.

В резултат на настъпилото ПТП са нанесени материални щети, а пътникът в автомобила е получил счупване на мишницата на дясната ръка. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 3,06 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан за срок до 24 часа. В РУ - Гълъбово е започнато досъдебно производство по чл.343 от НК.

Около 14,06 ч., по АМ "Тракия", в землището на общ. Раднево, се е движил камион "Мерцедес Актрос", управляван от 55-годишен мъж. По неустановена към момента причина водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в обезопасителна мантинела и се преобърнал на дясната си страна.

При настъпилото ПТП мъжът не е пострадал. Причинени са щети по автомобила и товара.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1,83 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан се за срок до 24 ч. Образувано е досъдебно производство по чл.343 от НК. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK