Заради ПТП-та с животни: Младежи от БСП искат обезопасяване на пътя Кюстендил – Ябълково

снимки: Пресцентър БСП - Кюстендил

Председателят на младежката БСП организация в Кюстендил Марио Ташев и членове на Европейски информационен център Илияна.Инфо поискаха обезопасяване на пътя Кюстендил – Ябълково заради честите пътно-транспортни произшествия с животни.

По повод проблема е изпратено предложение до кмета на община Кюстендил Петър Паунов, директора на Областно пътно управление Юлияна Божилова и шефа на КАТ Пътна полиция към ОДМВР-Кюстендил Румен Точев.

“През последните няколко месеца зачестиха пътно-транспортните произшествия в района от бившия завод за кондензатори до табелата за вход в населеното място, в това число и смъртни случаи, което е притеснително за място, използвано ежедневно от много хора и транзитно преминаващи пътници. Причини за инцидентите са изкачващите животни на пътя – коне и едър рогат добитък, както и неработещото улично осветление при КАТ и в началото на Ябълково“, обясняват в писмото си до институциите от  БСП.

В предложението е посочено, че е необходимо да бъде изградена защитна мрежа в рисковия участък за възпрепятстване появата на животните на пътното платно и монтиране на вертикална пътна сигнализация по трасето – да се постави предупредителен пътен знак за опасност А 21 - възможни появи на домашни животни, и възстановяване на осветлението.

 

снимки: Пресцентър БСП - Кюстендил
снимки: Пресцентър БСП - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK