Съкращават работници от "Паркинги и гаражи" в Благоевград?

Снимка: Infomreja.bg

Паркингавтомати заменят човека

Очакват се съкращения на кадри, работещи в общинските дружества, обяви председателят на ОбС-Благоевград, Андон Тодоров.

На пресконференция днес Тодоров даде пример с общинската фирма „Паркинги и гаражи“. Той каза, че човешкият ресурс няма да бъде изцяло заличен, но има идея да се преструктурира цялата система, а именно да се поставят паркинг автомати в зоните за паркиране, а на всеки 10 автомата да отговаря контрольор, който да следи дали шофьорите плащат престоя си.

„Изисках документация от всички общински дружества, чийто принципал е ОбС, който досега обаче не е осъществявал контрол върху тези дружества“, каза Тодоров.

Той обясни, че ще поиска справка колко човека работят в дружествата и на какви договори са.

„Идеята е да се оптимизират дружествата и да се види как работят“.

Тодоров намекна за изявленията на бившето ръководство на Общината по повод медийните публикации за служебните телефони, командировките, както и за „Благоевград Инвест“. Според председателя всички факти в пространството са подплатени с документи.

Връщайки се на темата за очакваните съкращения, Тодоров каза, че за всички дружества ще има конкурси за новите длъжности.

„Скоро ще има конкурси във всички дружества по Закона за публичните предприятия по член 21, според който всяко назначение трябва да се извършва с конкурс.“

Относно паркингавтоматите Тодоров обясни, че в Бургас има 50 автомата, обслужващи 1200 паркоместа. Преди това обаче, според председателя, трябва да се създаде зелена зона и да се увеличи цената на паркоместата в топ централната част, както и доста от улиците са станат еднопосочни.

Проверка установила пък, че един паркинавтомат ще струва на Общината 5000 лв. на едро.

„Трябва да се свие съставът и да има конкурси“, каза Тодоров в завършек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK