Многократно осъждан 23-годишен от Гоце Делчев получи поредна присъда

Снимка: Infomreja.bg

Многократно осъжданят Иван Дианов Шабанов на 23 години от Гоце Делчев, който и в момента излежава присъда в затвора в Бобовдол, миналия ден получи поредната си присъда от Районния съд Гоце Делчев за кражба от църквата „Св. Илия“ в хаджидимовското село Нова Ловча.  

За извършеното престъпление, квалифицирано по всички членове и букви от НК, Шабанов бе осъден с лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което наказание на основание чл. 57, ал.1,т. 2, б. „Б“ от ЗИНС да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдът одобри постигнатото споразумение и реши от постановената присъда от 10 месеца лишаване от свобода да бъде приспадната изтърпяната част от наказанието по НОХД № 747/ 2017 г., а именно "лишаване от свобода" за срок от 5 месеца и 15 дни на основание чл. 25, ал. 2 от НК. Разноските по делото, които са в размер на 52,50 лева, също бяха определени да бъдат заплатени от обвиняемия.

Последните две определения на съда подлежат на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Благоевград, в 7-дневен срок.

По време на делото Шабанов се призна за виновен за това, че на 5. срещу 6.12.2016 година, от църквата „Св. Илия“, чрез използване на товарен автомобил “Нисан-Навара“, собственост на А. Д. Х. от Гоце Делчев, е откраднал 20 м. мостов електрически кабел 2,5 квадрата и един брой месингов свещник, всичко на обща стойност 386,80 лева.

Съдът възприе, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив, след като Шабанов е бил осъждан повече от два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK