Заради основен ремонт на ОУ "Христо Ботев" - Дъбница преместиха учениците в училището в Дебрен

Директорът на училището в село Дъбница Илия Цацев и директорът на школото в Дебрен Верхад Топчиев, снимка: Infomreja.bg

Колективът на ОУ „Свети Климент Охридски" в гърменското село Дебрен и директорът Верхад Топчиев отвориха широко вратите на школото си и приеха в него 150 деца от ОУ „Христо Ботев” - Дъбница, където започнаха ремонтните дейности по изпълнението на проект „Повишаване на енергината ефективност".

На децата от Дъбница, които са разпределени в 9 парлелки, заедно с учителите им е предоставен целият четвърти етаж на училището в Дебрен, което е с една от най-новите и модерни материални бази на територията на община Гърмен.

”Да учат в Дъбница останаха само най-малките ученици от първи клас, които до приключването на ремонта са настанени в сградата на ЦДГ", коментира пред ИНФОМРЕЖА директорът Илия Цацев. Той увери, че учителите и децата от неговото училище се чувстват отлично на новото място и са благодарнин както на колектива, така и на директора Верхад Топчиев за гостоприемството им, благодарение на което не се е стигнало до прекъсване на учебния процес за учениците от Дъбница.

След споразумение между двамата директори е уредено и извозването с училищен превоз на учителите и учениците от Дъбница в Дебрен. Двете села са на около 3 километра разстояние.

Според Илия Цацев, ремонтните дейности в школото му ще продължат два месеца. Проектът „Повишаване на енергийната ефективност на ОУ „Христо Ботев" - Дъбница" е на стойност 300 000 лева. Той бе внесен преди три години за одобрение, но беше одобрен наскоро от сегашните управляващи, макар и с известно закъснение.

Така от новата 2016 г. децата от гърменското село Дъбница ще учат в напълно обновено и модернизирано училище.

Според проекта, изпълнението на който вече тече, ще бъде извършена пълна рехабилитация на старата сграда, саниране, подмяна на старата дограма и направа на парна инсталация.

 

Училището в село Дебрен, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

eliza19:36 - 06.07.2016
bkp direktora ni ne e bokluk prosto se nalagashe vnimavai ne ovinqvai direktora mi razbrali koi/koq si ti da go obijdash
bkp19:03 - 19.11.2015
tozi komunist i ucastnik vav vazroditelniq proces pak she krade .Cacev cql jivot direktor kade si Asim mahni tozi bokluk toi iska v tursko selo slanina da prodavba
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK