След свалянето на председателя на ОбС-Гърмен, уволниха съпругата на лидера на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ в Гърмен - Верхад Ислямов /вдясно/ със съпругата си Сълзетка и Цветан Цветанов, снимка: Infomreja.bg, архив

Днес сутринта, ден след свалянето на председателя на Общинския съвет в Гърмен, кметът Минка Капитанова уволни медицинската сестра в детската ясла в село Дебрен, Сълзетка Ислямова.

Тя е съпруга на лидера на ПП ГЕРБ в общината - Верхад Ислямов.

На проведената вчера скандална сесия на ОбС, Ислямов прочел приетата от ръководството на партията му декларация. Предложението в декларацията за отзоваването от поста „председател на ОбС“ на Исмет Узунов подкрепили и още четирима общински съветници от преминалите неотдавна в ДПС, с коeто на практика Узунов бе свален от поста му като досегашeн парламентарен шеф на малкия парламент в Гърмен.

„Рано тази сутрин кметът Капитанова извика в кабинета си съпругата ми и й заяви, че я уволнява от работа. По-късно й бе връчена и заповедта, която е с мотиви, които нито един нормален човек не може да приеме за верни и коректни. Та съпругата ми работи с най-сладките и невинни същества, какви пропуски може да допусне в работата си. Всички, не само в Дебрен, но и в цялата община и регион я познават какъв човек е. За мен и ръководството на ГЕРБ в община Гърмен започва политическа чистка и отмъщение заради свалянето на Исмет Узунов с абсолютно същите методи, с които процедираше Ахмед Башев и срещу когото ние, жителите на общината и всички партии и сдружения, се обединихме и избрахме за кмет Минка Капитанова“, заяви пред ИНФОМРЕЖА председателят.

Според ръководството на ГЕРБ, ще бъдат взети бързи и адекватни мерки, за да не се допусне политическата разпра с опонентите на Капитанова.  

Според подписаната от кмета заповед под №25, медицинската сестра от детската ясла в село Дебрен е освободена от работа, считано от 3. август на основание чл. 328 ал. 1, т. 5 от Кодекса на труда. Като причини в заповедта за прекратяване на трудовия са посочени:

  • Не съобразява стила на комуникацията с кмета на общината;
  • Нетолерантен и нетактичен;
  • Често допуска нарушения, като взема отношение по въпроси, които не са му вменени в задълженията;

Верхад Ислямов и съпругата му Сълзетка са категорични, че ще обжалват заповедтта за уволнение в съда.  

 

КОМЕНТАРИ

редови член17:34 - 04.08.2018
верхате, брате дали не сбъркахме с тази работа която свършихме. сага минка ако ни запука с шамари много от хората ни ще се разбягат... дано да си координирал нещата нагоре с ръководството, щот целия герб гърмен може да се срути след тоя скандал
Сети ли се00:29 - 04.08.2018
Асиме спомням си на 9 януари 2015 година ние се опълчихме на минка заради инцидент поискахме от теб помощ в качеството си на зам. Областен вместо това ти прати журналисти които писаха лъжи а ти и верхад използвахте момента да си правите политическа пропаганда ако не си спомняш пазя статията.След това не знам от какви интереси я подкрепихте за кмет сега пък ще се съдите.А ние когато се съдехме ти знаеше всичко за инцидента но не си мръдна пръста да вземеш правовата позиция. От теб и верхад няма по големи интересчии. Жалко за жената жертва на вашите сделки.
де22:48 - 03.08.2018
Минке обеден съм, че Сълзетка многократно е помагала на теб и на твоите родители. Даже най-вероятно е ходила у вас да бие инжекции и носи лекарства, както е помагала на цялото село и винаги се е държала професионално и отговорно. Много ниско падаш, много хора разочароваш. По-добър и по-подготвен човек от Сълзетка за длъжността няма, и ти много добре го знаеш. Жалко е когато човек загуби преценка и взима решения на основа отмъщение, и смесва личното с професионалното. Много далече си от професионализъм, Минке. Нали си наясно че рано или късно вече няма да си "по-важна" от другите и ще трябва да гледаш хората в очите на едно и също ниво. Успех ти желая, най-вече когато трябва да се справяш с угризенията си.
Дебрен21:52 - 03.08.2018
И този верхат и онзи асим са лаинари и много алчни

FACEBOOK