Обсъдиха проектобюджета на Община Разлог за 2020

Снимки: Община Разлог

Община Разлог е с много добри показатели за финансова устойчивост

Днес бе проведено обществено обсъждане на проектобюджета на Oбщина Разлог за 2020 година. За поредна година, Община Разлог демонстрира, че може да управлява успешно финансови ресурси, като не допусна дефицит по текущата сметка на бюджета. Планираният бюджет за 2020 г. на Община Разлог е 22 712 875 лв., като от тях 13 471 818 лв. са делигирани от държавата, съобщиха от Общината.

На срещата стана ясно, че през изминалата година, Община Разлог е с много добри показатели за финансова устойчивост и ефективност. На граждански въпроси отговаряха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, д-р Мария Копанарова, Иван Гюров - заместник-кмет по икономическите и правни въпроси, и Тодор Дамянов - директор на Дирекция “Административно обслужване и финанси“ в Общинска администрация.

"Като акцент в бюджет 2020 са инвестиции в опазването на околната среда и газификация на сгради – мерки, които са важни за намаляване на фини прахови частици. Освен инфраструктура и другите важни неща - детски градини, социален патронаж, училища и здравеопазване тази година залагаме и на четири обекта, които да бъдат газифицирани. Това е домът за стари хора "Св. Димитър" - Разлог , сградата на сдружение "Шанс", училището СУ "Братя Каназиреви" в частта на газифициране на басейна, както и газифициране на сушилната инсталация в МБАЛ - Разлог." - коментира кметът инж. Красимир Герчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK