Утре пада карантината в Банско!

Снимка: Infomreja.bg

Курортният град минава на режим като останалите градове

Карантината в Банско пада на 31-ви март.

Това съобщи на днешния си брифинг ген. Венцислав Мутафчийски - председател на Националния оперативен щаб.

Банско ще премине на режим като останалите градове, с ограничено придвижване до други населени места, допълни Мутафчийски.

Градът бе поставен на пълна карантина на 17-и март за период от две седмици. Новината бе съобщена вечерта от Щаба, а забраната влезе в сила веднага.

Разпоредени бяха следните противоепидемични мерки за града:

* Забранява се влизането и излизането на хората в града.

* Хората с постоянен адрес могат да се приберат на следващия ден до 20 ч.

* Забранява се излизането по улиците на всички жители на Банско, ако няма необходимост – а именно ходене до магазина, аптека, банка, бензиностанции.

* Могат да влизат само товарни коли за доставка на храна  и лекарства, служители на ЧЕЗ и ВиК, както и на други улици, полицаите, медиците, пожарникарите, здравите служители.

"Разпоредил съм да се предприемат всички законови мерки за спазване на заповедта. Не навлизайте в зоната, защото има затвор до 5 години и глоба до 50000 лв.", заяви същия ден министърът на вътрешните работи, Младен Маринов.

По информация на външния министър Екатерина Захариева, в хотелите на Банско по това време е имало 200 чужденци, които след разпореждането бързо се изтеглиха от курорта и от страната. 

Жителите на Банско показаха, че могат да бъдат дисциплинирани и стриктно да спазват всички мерки, така че удължаване на карантината не се налага. Най-вероятно тя ще падне утре вечерта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK