Двама мъже са задържани за притежание на наркотици в Априлци

Снимка: ПРБ

Районната прокуратура в Троян ги привлече като обвиняеми

На 21 май на територията на общините Троян и Априлци е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. В операцията, проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч, участие са взели служители от РУ Троян, Участък-Априлци и ЗЖУ-Плевен.

В хода на предприетите действия, на адрес в гр. Априлци, обитаван от 52-годишен мъж, е установено, че са засети и се отглеждат 8 растения от рода на конопа, а при последвало претърсване в жилището са намерени и иззети около 900 грама суха зелена листна маса. При полеви тест веществото е реагирало на канабис. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

В друг частен дом в града, обитаван от 41-годишен мъж от София, полицаите са открили 4 буркана, съдържащи суха зелена тревиста маса, с тегло 920 грама, която след извършен полеви тест е реагирала отново на наркотичното вещество канабис. Намерени са и 23 спринцовки, всяка с вместимост 5 куб.см, пълни с кафява течност и реагиращи при тестване на  канабис.

В хода на последвалите процесуално следствените действия, в жилището на 41-годишния мъж полицаите са открили и специално пригодено и оборудвано помещение за отглеждане на канабис, с изградени в него напоителна, осветителна и вентилационна автоматични системи.

Обитателят на имота е задържан за срок от 24 часа в РУ-Троян, образувано е досъдебно производство и работата по двата случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Троян.

И двамата са привлечени от Районната прокуратура в Троян като обвиняеми. 52-годишният мъж е направил самопризнания за извършената от него престъпна дейност. Столичанинът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK