Започват проверки на зимните комплекси за предстоящия сезон

Снимка: Министерство на туризма

Проверките започнаха от места за настаняване и спортни съоръжения в курорта Боровец

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова започва проверки на зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон.

По време на инспекциите на място тя ще следи дали се въвеждат и спазват единните противоепидемични мерки и указания за работа. Те бяха утвърдени съвместно със здравните власти и въведени със заповед на министър Николова.

Спазването на санитарно хигиеничните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки.

По време на проверката в Боровец министърът лично се увери дали обектите в курорта обособяват карантинни стаи и места, в които да се настаняват в случай на необходимост туристи.

В момента във всички зимни курорти се извършва профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.

Проверките започнаха от места за настаняване и спортни съоръжения в курорта Боровец, като предстои такива да бъдат реализирани и в други зимни комплекси и дестинации.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK