13 заразени с коронавирус през последните 3 дни в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

266 са излекуваните от началото на пандемията

266 души са излекувани от коронавирусна инфекция в област Кюстендил от началото на пандемията досега. Общо диагностицираните лица са вече 506, като към момента на домашно лечение в цялата област са 191 души. Това съобщават от Областния кризисен щаб в Кюстендил.

За изминалите три дни /от 31 юли до 2 август/ новозаразените с COVID-19 в областта са общо 13. Вече има първи положителен случай и в най-малката по население община в България – Трекляно. Само един е новият случай на коронавирус в община Кочериново. В община Кюстендил са двама новозаразени, а в община Дупница – девет.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил към този час са хоспитализирани 7 лица. Те са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Броят на хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Дупница е 17. От настанените за лечение има само един по-тежък случай – мъж на 65 г., който е интубиран.

Тази сутрин има един починал пациент от община Дупница. Това е жена на 67 години, която е била с придружаващи заболявания. Починалите до момента от коронавирусна инфекция в област Кюстендил са вече 26 души. 

Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семейството на починалата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK