Първокурсниците в ЮЗУ „Н. Рилски“, избрали защитени специалности, ще бъдат освободени от такси

Снимка: Infomreja.bg, архив

Защитените специалности са с очакван най-висок бъдещ недостиг на пазара на труда

От такси за целия курс на обучение ще бъдат освободени приетите през 2020/2021 г. студенти, избрали да се обучават в професионални направления и защитени специалности с очакван най-висок бъдещ недостиг на пазара на труда. 

Съгласно Постановление № 137 от 25 юни 2020 г. на Министерския съвет от такси ще бъдат освободени студентите, приети в специалностите: „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по физика и математика“, „Педагогика на обучението по химия и физика“, „Педагогика на обучението по химия и Човекът  и природата“, „Педагогика на обучението по география и история“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (руски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (гръцки)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (китайски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (английски)“, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“, „Физическо възпитание и спорт“, „Оптични технологии“, „Физика“, „Химия“, „Медицинска химия“, „Математика“ и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“. 

За участие в класирането по специалности кандидат-студентите могат да подадат своите документи онлайн (https://ksk.swu.bg/WebClient/) до 3 юли 2020 г. или в Учебен корпус № 1 на университета (Кандидатстудентски център, стая 1102А, ул. Иван Михайлов № 66) до 5 юли 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK