Започва ремонтът на пътя Коняво – Горна Гращица – Горна Козница, основна връзка за Мини „Бобов дол“

Снимка: Infomreja.bg

Инвестицията от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ е на стойност 8,9 млн. лв.

Утре – 21 септември, започва ремонтът на 12,9 км от път III-602 в участъка Коняво – Горна Гращица – Таваличево – Горна Козница, в област Кюстендил. Третокласният път свързва Кюстендилска с Бобовдолска община и има важно стопанско значение за региона, осигурявайки връзка с Мини „Бобов дол“ и ТЕЦ „Бобов дол“. Инвестицията от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ е на стойност 8,9 млн. лв.

Предвидените ремонтни работи ще се извършват без отбиване на движението, като преминаването ще се осъществява поетапно в една лента и ще се регулира с пътна сигнализация.

Настилката на участъка, предвиден за ремонт – от околовръстния път на Кюстендил до с. Горна Козница, е остаряла, с множество пукнатини и деформации. В по-голямата си част отсечката не е ремонтирана повече от 40 години.

Проектът предвижда полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък, подобряване на отводняването, възстановяване на канавките и банкетите на пътя. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка и нови пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.

Ремонтните дейности се изпълняват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK