Започва ремонтът на Причкаповото кръстовище, срокът за изпълнение е 45 дни

Снимка: Infomreja.bg

До дни започва ремонтът на кръстовището между улиците „Владо Черноземски”, „Джеймс Баучер”, „Христо Татарчев” и булевард „Васил Левски“ в Благоевград.

Едно от най-натоварените кръстовища в града, познато като "Причкапово", ще бъде преобразувано в кръгово. Преминаването през него и за автомобили, и за пешеходци е свързано с много нерви и чакане, а за гостите на Благоевград е цяло изпитание. Дългите светофари образуват огромни опашки, особено в пиковите часове.

„Ще въведем временна организация на движението през страничните улици, които ще поемат трафика към центъра и в посока кварталите “Еленово”, “Струмско” и промишлената зона. Паркирането на тези места също ще бъде ограничено“, коментира на пресконференция кметът Атанас Камбитов.

Той предупреди, че докато траят ремонтните дейности, ще бъде завишен контролът върху движението и паркирането в района. 

Градоначалникът апелира за търпение към гражданите и допълни, че неслучайно е избран отпускарският сезон, когато традиционно трафикът е по-слаб.

Изпълнител на обекта е „Пиринстройинженеринг“ ЕАД. Дружеството спечели обществената поръчка с ценова оферта от 789 297,36 с ДДС, със срок 45 дни и 10-годишна гаранция. 

Идеята въпросното кръстовище да бъде преобразувано в кръгово е дългогодишна. Такива намерения имаше и предишният градоначалник Костадин Паскалев, но и по негово време кръстовището запази първоначалния си вид от изграждането му по проект на арх. Коста Сандев при управлението на Лазар Причкапов. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

лейди16:19 - 23.06.2016
Надявам се да дойде ред и на т.н.градска градина,която е само камъни и е опасна,а не полезна
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK