Започва ремонт на улица "Рила" в Сандански, въвеждат нова организация на движението

Снимки: Община Сандански

В 7:30 часа в понеделник, 29 август, стартират строителните дейности на улица „Рила планина“ в Сандански - от включването на ул. „Стефан Стамболов“ до разклона за улица „Родопа“, съобщиха от общинската администрация. 

В рамките на месец ще бъде подменена изцяло канализационната система, а в тротоарните части ще бъдат положени тръби за нуждите на ЧЕЗ, БТК и кабелните оператори.

Ремонтните дейности включват и изграждане на допълнителна лента за пристрояване за включване в ул. „Стефан Стамболов“ за десен завой.

Докато текат ремонтните дейности, се налагат следните промени в организацията на движението:

  • Улица „Рила“ се затваря за движение в участъка до включването към ул. „Родопа“;
  • Улица „Дядо Ильо Войвода“ остава двупосочна, но се забранява движението на тежкотоварни превозни средства, поради риск от задръстване;
  • Забранява се завой надясно от ул. „Стефан Стамболов“ към ул. „Дядо Ильо Войвода“
  • За достъп до кв. „Изгрев“ е осигурен обходен маршрут, който започва от ул. „Стефан Стамболов“ / излизайки от града след Казана в ляво/ и се свързва с ул. „Синаница“.

Община Сандански призовава гражданите, живеещи на ул. „Дядо Ильо Войвода“, да се съобразят с натовареността на улицата и да не паркират автомобилите си на пътното платно.

От администрацията се извиняват за неудобствата, които ще бъдат причинени на гражданите след затварянето на улицата, но предвид целите и очакваните резултати призовават всички шофьори за търпение и безопасно шофиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK