МС „Марин Големиниов“ и Снежанка Пенова дадоха старт на благотворителната кампания за Теди

Снимки: Мартин Иванов

В Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ Снежанка Пенова - девойката „Кюстендилска пролет 2019“, даде началото на кампанията за събиране на средства за лечението 14-годишния ученик от училище „Даскал Димитри" Теодор Велинов.

Преди да започне концерта на цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Вана Пешева тя призова публиката да отвори сърцата си и да изпрати обич и надежда към момчето, което съдбата изправи пред неочаквано изпитание.

Вярвам, че след тази първа инициатива кюстендилци ще продължат кампанията за набиране на необходимите 300 хил. евро с различни благотворителни акции и всички заедно ще помогнем на семейството на Теодор, каза тя.

Концертът бе последният от афиша на Майските музикални дни за тази година. За нас това събитие е много специално – посрещнахме две изключително талантливи млади изпълнителки, пред които вече са отворени световните сцени, привлякохме млади хора сред публиката, събрахме една сума, с която  се сложи началото на благотворителните инициативи за лечението на едно дете и отворихме дейността на Музикално сдружение „Марин Големинов“ към едно по-голяма обществена активност в различни посоки, сподели с удовлетворение председателят на сдружението Райчо Христов. 

Събраните от билети 560 лв вече са преведени по сметката на Теодор Велинов, чиято майка Светлана не успя да дойде на концерта поради ангажименти  в София около медицинската документация за предстоящото пътуване на момчето за Дюселдорф, но благодари от сърце на всички, които са съпричастни към драмата на семейството и са готови да помогнат.

Особено вълнуващо беше, че сред публиката имаше хора, довели на концерта децата или внуците си, за да ги приобщят както към света на музиката, така и към каузата на доброто, което за пореден път ще обедини кюстендилци. Дарителската кампания продължава.

Събитието бе специално и за малкия цигулар Максимилиан Янков – ученик на известната музикална педагожка Роза Мирчева в нейния клас по цигулка към НЧ „Братство 1869“, който не пропусна да съхрани паметния момент във фотосесия със Зорница Иларионова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK