Започва разяснителна кампания сред ловците за африканска чума по дивите прасета

Снимка: Вестник Десант

Представители на Изпълнителна агенция по горите и държавните горски предприятия ще проведат срещи с председателите на ловните дружинки в цялата страна. Решението бе взето след проведена среща на изпълнителния директор на ИАГ, инж. Григор Гогов с председателите на НЛРС – „Съюз на ловците и риболовците“ и „Български ловно-рибарски съюз“.

„Болестта не е открита у нас, но са констатирани огнища на заразата на границата с Румъния, окръг Тулча, затова акцентът трябва да е върху превантивните мерки. Започваме масирана информационна кампания, която включва и постоянно организиране на срещи с председателите и ръководителите на всички ловни сдружения, на които те да бъдат запознавани с актуалната епизоотична обстановка по отношение АЧС, както и с риска от проникване и разпространение на болестта на територията на Р България“, заяви инж. Гогов по време на срещата.

„Събитията ще се извършват по график и тяхната цел е мерките за превенцията на африканската чума по дивите свине да достигне до членовете на ловните дружинки в цялата страна и изпълнението им да започне максимално бързо“, подчерта инж. Гогов. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK