Доброволци на БЧК активни в полицейска операция

Снимки: Infomreja.bg

Доброволци на БЧК от Кюстендил и Дупница за поредна година се включиха в полицейска операция "Едуард", посветена на Европейския ден без жертви на пътя - 19. септември.

Младите и ентусиазирани червенокръстци раздаваха листовки на спираните от пътните полицаи водачи на автомобили с пожелание за лек път.

В брошурите, които водачите получават има информация относно всички стъпки при оказване на първа помощ при пътен инцидент и как да се помогне при пътнотранспортно произшествие.

"За поредна година съвместно с Пътна полиция отбелязваме Европейския ден без жертви на пътя. Нашите доброволци с голяма готовност се включават в кампанията и информират водачите чрез раздаване на брошури.

Идеята е шофьорите да бъдат по-внимателни. Голям акцент поставяме и върху познанията по първа долекарска помощ, защото както всички знаем, първите секунди след евентуални инциденти са от изключителна важност", каза Радмила Иванова - специалист в БЧК - Кюстендил.

Сред доброволците, които се включиха в операцията бе и Калина Чавдарова, която информира за Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, който работи за превенция на пътния травматизъм и за опазване живота и здравето на българските деца. 

Всеки, който желае да подпомогне фонда може да изпрати дарителски смс на 1255 като по този начин ще дари 1 лев.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK