Отличничка от Разложката гимназия откри годината в УНСС

Снимки: СУ "Братя Каназиреви"

Вече е факт и възроденият училищен парламент

Възпитаничка на СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" откри академичната година в Университета по национално и световно стопанство.

Радина Елчинова, която миналата година завърши с отличие средното си образование, получи честта със свое слово да открие учебната година в УНСС.

Радина има най-висок бал сред тазгодишните първокурсници в университета и ректорът лично я поздрави за пожънатия успех. В присъствието на много гости и признати специалисти Радина изпъкна с класа и интелигентност.

"Гордеем се с нашите можещи и умни деца, удовлетворени сме, че разгръщат възможностите си и успяват, щастливи сме, че прославят името на Разложката гимназия!‘‘ – сподели г-жа Жанета Тумбева като нейн класен ръководител.

А преди ден от училището с вековна история споделиха още една положителна новина - Ученическият парламент отново е факт.

Проектът, създаден преди няколко години, днес продължава традицията си, но вече с нови членове и нови сили. Парламентът е съставен от ученици от 8. клас до 12. клас, които през тази учебна години ще поемат част от отговорностите и ще бъдат от полза на Разложката гимназия.

"Нека се гордеем, че сме ученици на нашето училище!" - под този призив започна първото заседание на младите "политици" от местната гимназия. Те официално учредиха парламента и разделиха длъжностите си в него.

За председател бе избрана с мнозинство Десислава Янкова, а за заместинк-председател бе избрана Евгения Гарабийска.

Всички споделиха мнението, че трябва да направят ученето по-интересно, да разнообразяват учебното време с различни дейности и инициативи, състезания, уроци както за по-малките, така и за гимназистите. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK