Наталия Таранинова от СУ „Никола Вапцаров“ - Хаджидимово, с награда от национален конкурс

Наталия Таранинова и д-р Теменужка Христова - председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, снимки: СУ „ Никола Вапцаров” - Хаджидимово

Вчера, в зала „22-ри септември” в Благоевград, се състоя награждаването на участниците от Националния конкурс по превенция на наркоманиите „Човекът – свободен и независим”. Повече от 900 ученици се включиха в него от всички краища на България.

За поредна година Общинският съвет по наркотични вещества и Община Благоевград обявиха конкурс за разказ, есе, стихотворение, рисунка, постер и мултимедийна презентация.

На участниците бе дадена пълна свобода в избора на форма и жанр, като важно условие бе да се придържат към тематика за независимия от наркотици човек, какво причинява дрогата на личността или да представят творби за личности.

По темата „Моят любим национален герой” разсъждаваха ученици от 1. до 4. клас, а за по-големите – от 5. до 7. и 8. до 12. клас, беше темата: „Човекът – свободен и независим”.

С престижна награда се завърна ученичката Наталия Таранинова от СУ „Никола Вапцаров” - Хаджидимово. Тя грабна третото място с разказа си „Щастие“. Заедно с нейната ръководителка Заприна Глушкова – главен учител по български език и литература, бяха отличени с грамоти и други символи.

На церемонията присъстваха директорът на училището Мариана Боянина и заместник-директорът по учебната дейност, Вангелия Петрелийска. И двете заявиха, че са горди с наградата на Наталия и че тя е пореден фактор за издигане имиджа на училището в Хаджидимово.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK