Петър Паунов: В резултат на единомислието ни беше отменено решението за добив на злато в „Злогош“

Снимка: Infomreja.bg

Отпускат 11,5 млн. лв. за ремонт на два пътни участъка

Изразяваме радостта си пред всички наши съграждани, отново в резултат от единомислието ни, че в сряда Министерски съвет отмени разрешението за проучване на златодобивни дружества, което касаеше както Кюстендил, така община Трекляно и Земен.

За пореден път ще изразя благодарността си към министър-председателя, лично, защото в резултат на дълги разговори решението беше едно – и при най-малкото съмнение за безопасността на територията, това проучване да бъде отменено. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов по повод решението на МС за отмяна на добива на метални полезни изкопаеми в площ „Злогош“.

Кметът допълни, че от тук натам всеки ще може да бъде спокоен, както за здравето си, така и за развитието на перспективните проекти в областта на екологичния туризъм и земеделието.

„Благодаря на всички, които бяхме заедно в тази кауза“, каза още кметът Паунов.

В подкрепа на думите му се включи и народният представител Кирил Калфин, който обяви, че това е бил един труден период с много разговори, преговори и доказване на правотата. "Показахме за сетен път, че за нас най-важни са живота и здравето на хората“, коментира и депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин.

Той съобщи и добрата новина, че предстоят ремонтни дейности по пътя Кюстендил - София, отсечката от село Цървеняно до Перник, както и от село Коняво до село Горна Козница, община Бобов дол.

Финансирането е за 11,5 млн. лв. за двата обекта, като строителството ще започне още идната седмица. „Смятам, че когато нещо сме свършили трябва да го обявяваме пред хората, когато то е видимо и да кажем – да, това направихме.

Нямаме намерение нито да манипулираме, нито да залъгваме. Благодарим отново на разбирането, което проявява Правителството към Кюстендил, което ни костваше много, за да се случат тук много неща, защото кюстендилци го заслужават и защото ние искаме нашите деца да живеят в Кюстендил“, категоричен беше депутатът Калфин.

„Искам да благодаря и на природозащитниците, които ни уведомиха за проблема в "Злогош", въпреки, че ние имахме информация. Благодаря на всички, както и на Външно министерство в лицето на г-жа Захариева“, коментира и областният управител Виктор Янев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK