Бившият началник на пощата в Годешево на съд за присвоени над 340 000 лева

снимка: bg.wikipedia.org

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу бившия началник на пощата в сатовчанското село Годешево Юлиан Кадиев.

Кадиев се изправя пред съда за престъпление по чл. 203, ал.1 от Наказателния кодекс - за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Случаят "Кадиев" е определен от прокуратурата като особено тежък. 

Експощенският шеф ще отговаря пред окръжните магистрати за присвоените от него в качеството му на длъжностно лице 343 465.38 лева, които източил от влогове и пенсии на свои съселяни и клиенти чрез фалшифициране на подписи и документи с невярно съдържание.

Държавното обвинение е установило, че в периода от 14 юли 2004 г. до 9 февруари 2011 г. в село Годешево, при условията на продължаващо престъпление, изпълняващ едновременно длъжностите началник и пощальон в станцията в сатовчанското село, е присвоил чужди пари в размер на 343 465.38 лева.

Парите, собственост на "Юробанк И Еф Джи България" АД, били поверени на Юлиян Кадиев в качеството му на длъжностно лице да ги пази и управлява съгласно договор за възложителство, сключен между "Български пощи“ и „Българска пощенска банка“ ("Юробанк И Еф Джи България“ АД).

Според обвинението Кадиев, за улесняване на присвояването, е извършил и друго престъпление. Той съставил неистински частен документ нареждане от името на клиенти и го употребил пред банката, за да изтегли от сметките на клиенти стотици хиляди левове. 

По категоричен начин следствените органи и прокуратурата са установили, че за близо 7 години началникът на пощенската станция в Годешево успял да присвои над 340 000 лева. 

За длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

 

КОМЕНТАРИ

Иванка ВМРО11:45 - 18.06.2015
Блазе му...евала на него
Иванчо ВМРО07:41 - 18.06.2015
Той е и каналджия и наркотрафикант.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK