Започва изграждането на нова сграда на читалището в село Поленица

Снимки: Община Сандански

Това ще бъде първата нова читалищна сграда, която се изгражда в общината от повече от 40 години

Новата сграда на НЧ „Яне Сандански -1959“ в село Поленица ще бъде изградена по проект „Основно обновяване и рехабилитация на сградата на читалището в село Поленица, намиращо се в УПИ IX, кв. 13, по плана на селото и облагородяване на прилежащата дворна площ за удовлетворяване на местните жители“.

Проектът е съгласно подписан договор за безвъзмездна финансова помощ между община Сандански, Държавен фонд „Земеделие“ и Местна инициативна група – Сандански.

Това ще бъде първата нова читалищна сграда, която се изгражда в общината от повече от 40 години. Тя ще разполага със зала за провеждане на културни и репетиционни дейности и ново помещение за читалищната библиотека.

С осигурени от община Сандански допълнителни средства, прилежащата дворна площ ще бъде облагородена и благоустроена с поставяне на пейки, ремонт на съществуващата беседка, изграждане на алейна мрежа и озеленяване.

С построяването на новата читалищна сграда ще се запази и съхрани богатата култура, духовността, традицията и бита на региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK