Детските градини в Дупница отвориха врати

Снимка: Infomreja.bg

Не се наблюдава голям наплив и повечето родители са се вслушали в съвета на министър Вълчев

След повече от два месеца на карантина, от днес 26-и май отвориха врати детските градини в общината. Не се наблюдава голям наплив и повечето родители са се вслушали в съвета на министър Вълчев - при възможност да оставят децата вкъщи.

Част от родителите са заявили, че ще пуснат децата в детските градини от 1 юни. За днес, 26 май ситуацията в общинските детски градини е следната: в ДГ "Калина" - 60 деца; в ДГ Слънце" - 13 деца; в ДГ "Зора" - 57 деца (30 деца в основната сграда, 11 в "Таушаница" и 16 в Самораново); в ДГ "Детелина" - 30 деца (15 в основната сграда и 15 в село Бистрица); в ДГ "Мечта" - 43 деца (27 в основната сграда, 6 във филиала до "Хо Ши Мин" и 10 в с. Джерман) и в ДГ "Радост" - 45 деца (29 в с. Яхиново, 3 в село Червен брег и 13 в с. Крайници).

По указания на РЗИ децата не са в смесени групи и средния брой на децата е 6-7 в група. Това дава възможност за спазване на всички препоръчани от Министерството на здравеопазването и МОН противоепидемични мерки.

Общината е изпратила и допълнителен медицински персонал в детските градини, който да помага при провеждане на сутрешния филтър. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK