Започва цялостно обновяване на ДГ „Радост“ в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Днес в Гоце Делчев  се състоя официална церемония „първа копка“ на  ДГ „Радост“, която се намира в квартал „Средна“. 
Детската градина е включена в проект „Обновяване на образователната инфраструктура в гр. Гоце Делчев“ и е на стойност 6 186 670.00 лева, финансиран с договор за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

След водосвета, отслужен от отец Николай Малечканов, директорката на детската градина – Магдалена Тамахкярова, изрази благодарността на колектива към ръководството на община Гоце Делчев.

„Реализацията на този проект е резултат на трайна политика на загриженост и голяма отговорност към подрастващото поколение. Вярвам, че не ще се намери съгражданин, който да не оцени достойно тази политика на създаване на максимално добри условия за отглеждане и израстване на децата ни“, каза г-жа Тамахкярова.

В цялостното обновяване на детската градина ще бъдат вложени 1 083 000 лева. Предвидено е пълно външно и вътрешно обновяване, включително на дворното пространство и оградата, саниране на сградата, ремонт на покрива, нова хидро- и топлоизолация, цялостна подмяна на електрическата, отоплителната и ВиК инсталацията, направа на звънчева оповестителна пожароизвестителна  инсталация, доставка на видеонаблюдение, енергоефективно осветление, цялостно обновяване на всички помещения, включително кухненско и перално, преминаване към изгаряне на газ, соларна инсталация за топла вода, направа на физкултурен салон, благоустрояване на алеи и тревни площи, направа на детски спортни площадки и съоръжения, доставка на оборудване, обзавеждане и други.

„Общинският съвет и ръководството на общината винаги  сме се ръководили от интересите на гражданите на община Гоце Делчев.  При важни проблеми винаги сме били единни, гледали сме да свършим работа, за да има резултат за хората“ – подчерта в словото си Владимир Москов. Той изрази надеждата, че строителите ще свършат работата си качествено и в срок както по отношение на този, така и на другите два обекта – ДГ „Калинка“ и Второ основно училище. В заключение кметът посъветва да бъдат опазени дърветата в двора на детската градина.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK