Гоце Делчев е домакин на национална работна среща за професионално образование

Снимки: НПГ

Регионалното управление на образованието в Благоевград и Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев от 26. до 28. март ще бъдат домакини на националната работна среща за професионално образование в сектор „Лека промишленост“, която ще срещне работодателите и директорите на професионалните гимназии в сектора.

Срещата се провежда по инициатива на Националната асоциация на училищата по мода (НАУМ) и е продължение на проведеното през ноември 2017 г. в Русе Национално съвещание с директорите и бизнеса, организирано от МОН, интересът към който беше изключително голям.

Тогава участие взеха над 20 представители на работодателите и синдикатите в сектора и 60 директори и учители от цяла България и експерти по професионално образование от РУО.

Участие в дискусиите на по време на форумите, които ще се проведат в Гоце Делчев и в курорта Огняново, ще вземат Фани Тодорова – главен експерт в МОН, и експерти по професионално образование и обучение към Регионалните управления на образованието.

По инициатива на Бертрам Ролман - председател на Сдружението на предприемачите в регион Гоце Делчев и изпълнителен директор на „Пирин Текс“ ЕООД, ще се проведе и мащабна среща - разговор с участниците на работната среща.

Желаещите ще имат възможност да присъстват на демонстрационен урок по технология на облеклото с приложение на ИКТ в обучението в НПГ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK