Започва асфалтирането на новите 29 улици в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Обявеният от Община Гоце Делчев проект за обновяването на нови 29 улици в града е на път да стартира. След задължителните тромави и законови процедури, както и след избора на фирмите изпълнители, уверението на администрацията в Гоце Делчев е, че до края на август предстои да започнат строителните дейности.

В рамките на проекта започва подмяна на ВиК мрежа, асфалтиране, изграждане на тротоари и облагородяване на зелени площи на 29-те улици, които са:  „Полковник Дрангов”, „Арда”, „Марица”, Тунджа”, „Пирин”, „Екзарх Йосиф”, „Цариброд”, „Калоян”, „Неофит Бозвели”, „Христо Матов”, „Патриарх Евтимий”, „Екзарх Антим І”, „Бузлуджа”, „Драгоман"„Иларион Макариополски”, „Христо Силянов”, „Преспа”, „Вихрен”, „Враня”, „Пирот”, „Ниш”, „Гьорче Петров”, „Кичево”, „Дебър”, „Стефан Захариев”, „Атанас Дуков”, „Кръстьо Сарафов”, „Атанас Свещаров” и „Прилеп”.

Общата дължина на улиците, на които започват строителните дейности, е 6400 линейни метра. Стойността на самия проект е 5 698 760 лева, със 100 % безвъзмездна финансова помощ от приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов поясни, че преди рехабилитацията на посочените в проекта улици ще бъде извършена и подмяна на водопроводна и канализационна мрежа по спечелен отделен проект за 1,5 млн. лева.

Срокът на изпълнение е 30 месеца, считано от датата на подписване на договора - 06.12.2016 г., според който иззвършването на улични ремонтни дейности от страна на живеещите на рехабилитираните и обновени 29 улици ще бъдат забранено в рамките на 5 години след изпълнението. По проекта ще бъде изградена и достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на посочените улици. 

Както писа ИНФОМРЕЖА, първоначалната пресконференция за представяне на проекта "Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в западната част на Гоце Делчев" бе проведева на 27-и април тази година. На нея присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметът Саид Иброш, представители на „ВиК“, „ЧЕЗ – Електроразпределение" – Гоце Делчев, общински съветници, представители на институции, фирми, учебни заведения и медии.

Проведената в края на април пресконфенринция на практика бе и своеобразният старт на изпълнението на 4-годишната инвестиционна програма на Община Гоце Делчев по Оперативна програма „Региони в растеж“, която е на обща стойност 19 070 867,83 лева, от които 18 995 867,83 лева е безвъзмездната финансова помощ и 75 000 лева - собственото участие.

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на Гоце Делчев", който тръгва до седмици, е първият от изпълнението на инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж“.

Другите два етапа на изпълнение включват образователна инфраструктура, инфраструктура, свързана с културата в града, а именно основен ремонт на сградата на Дома на културата и други дейности.

Третият етап от изпълнението предвижда изграждане на социални жилища в района на бившата казарма и саниране на частни сгради.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

от косова махала17:28 - 10.08.2017
А дано ама надали ! :|
seltik10:33 - 09.08.2017
Евала на г-н Москов
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK