Започнаха Есенните ученически игри в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Отборът на Трето основно училище „Братя Миладинови“, воден от Мария Балтаджиева и отборът на ПМГ „Яне Сандански“, са победителите от първия ден на „Есенни ученически игри – 2017“.

Спортният турнир организиран от община Гоце Делчев се провежда за втора поредна година и стартира с хандбални мачове.

Първи играха децата от V до VII клас по регламент „Всеки срещу всеки“. Децата от III ОУ „Братя Миладинови“ победиха в оспорвани битки своите връстници от ПМГ „Яне Сандански“ и I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, съответно с 12:10 и 17:13.

За най – добър играч на турнира бе определен Георги Хаджиев от III ОУ „Братя Миладинови". В сблъсъка за 2-ро и 3-то място учениците от I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ надделяха над ПМГ „Яне Сандански“ с 14:13.

Последният мач за деня бе във възрастовата група VIII – XII клас, където в оспорвана битка учениците от ПМГ „Яне Сандански“ победиха отборът на НПГ „Димитър Талев“ с 24:21. Мачът между двете гимназии бе с най – голям заряд, като учениците и от двете училища показаха завидни качества и доказаха, че община Гоце Делчев може да разчита на големи таланти в бъдеще за хандбала. За най-добър играч на турнира бе определен Иван Попов от ПМГ „Яне Сандански“.

Днес предстоят волейболни срещи от 15:30 в зала „Неврокоп–Арена“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK