Започнаха честванията на 95 г. от основаването на ПМГ ”Яне Сандански” в Г. Делчев

снимки: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев

Възпитаниците от ПМГ „Яне Сандански” - Гоце Делчев стартираха интензивен календар от поредица инициативи, посветени на 95-годишнината от основаването на гимназията.

Инициативите по случай патронния празник на най-старата гимназия в Гоце Делчев ще текат в месеците до 18 май, когато е рожденият ден на школото. Празникът ще бъде почетен с тържествен педагогически съвет и не по-малко тържествен концерт.

Идеята на младежите, учителите и ръководството на гимназията е в мероприятията да се включат всички настоящи и колкото се може повече бивши възпитаници, които да усетят духа на юбилея.

Така по инициатива на Ученическия съвет на ПМГ като старт на интензивния календар се осъществи акция „Да подарим бъдеще!’’, която набра дарени книги от възпитаници на школото за обогатяване на училищната библиотека.

”Кампанията остава отворена и в следващите месеци, като очакваме още желаещи да се включат в кампанията и да оставят следа за бъдещите ученици на училището!”, поясниха от ПМГ.

Учениците също така показаха знания и отбелязаха подобаващо седмицата на биоразнообразието. Те организираха и проведоха съвместно със своите учители различни събития и мероприятия, с които да покажат своето отношение по темата, също посветени на 95-годишнината на гимназията.

Така гимназисти от 11 г клас със засилено изучаване на биология и химия изработиха постери със защитени животни и растения, които бяха изложени на вниманието на всички.

Във фоайето на втория етаж на училищната плазма всеки, който желаеше, можеше да види отлично подготвената презентация, посветена на темата, в която целия си талант, креативност и знания вложиха Фатме Топчиева, Фатме Капсъзова, Фикра Калфа и Ангелина Пандева.

Биолозите също посетиха малките ученици от 5, 6, 7, 8 а, 8 б и 8 в класове, на които представиха интересна информация и снимков материал за илюстриране на представената от тях интересна информация, с която обогатиха знанията на малките биолози за биологичното разнообразие в България.

От ръководството на ПМГ „Яне Сандански" заявиха, че тепърва предстоят различни и интересни мероприятия, като едно от най-очакваните е волейболният мач между ученици и учители.

 

снимки: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев
снимки: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев
снимки: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев
снимки: ПМГ "Яне Сандански" - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

хаджидимово22:39 - 25.02.2015
Почна се с имената... Оставете децата да работят спокойно бе хора. Какво значение има името?
випускник19:41 - 25.02.2015
Граждани,какво става бе?! Навремето учениците от селата за повече от носители на тъпана на учи- лищния духов оркестър не смеяха и да мечтаят,а сега Фатме,Фикра...
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK