Започна записването за участие в XI Международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2017

Снимка: Читалище "Братство"

НЧ "Братство 1869" обявява Единадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2017, който ще се проведе в периода 7-9 юли 2017 г.

Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от страната и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.

Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби, приета от Министерски съвет, по която ще бъдат отпуснати 3 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пеене от 14- до 17-годишна възраст.

Ще бъдат присъдени и 2 еднократни стипендии от 500 лв., осигурени от Фондация „Проф. Кирил Стефанов” за двама индивидуални изпълнители по народно пеене от 11- до 13-годишна възраст.

Изпълненията на участниците в конкурса се заснемат и излъчват от Българската национална телевизия и Регионалната кабелна телевизия - "Кабел Сат Запад".

В журито на конкурса ще бъдат доц. Георги Петков, преподавател в Нов български университет, народната певица Олга Борисова и други. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK