Отбелязаха 143 години от Освобождението на България в Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Поднесоха венци и цветя на паметника на „Булаир“

С тържествено издигане на българския трибагреник и празнично слово Кюстендил отбеляза 143 години от Освобождението на България. 

В знак на признателност към загиналите за свободата на България на паметника на „Булаир“, венци и цветя бяха поднесени от главния секретар на Областна администрация Гергана Михайлова, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Росица Плачкова и Надя Каратова, зам.-председателят на Общински съвет Кюстендил Чавдар Ненов и общински съветници, представители на Кюстендилска Духовна околия, политически партии, граждани, граждански сдружения и организации.

По традиция за Националния празник на България бяха раздадени над 1000 знамена на гражданите и гостите на Община Кюстендил.

На 3 март през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и тогавашната Османска империя, с което се слага край на Руско-турската война, започнала през 1877 г. В националната историческа памет тази дата трайно е запечатана като рождения ден на новата българска държавност. Това е рождения ден на новата европейска перспектива на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK