Започна строителството на магазин Лидл в Благоевград, отваря врати през есента

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“ на „Lidl”, направиха първа копка на магазин от веригата в Благоевград.

На церемонията присъстваха още заместник-кметът по строителство инж. Янко Янков, строители и граждани. Преди първата копка отец Андон Шавулев отслужи водосвет за здраве.

„Да кажем „Добре дошли“ на “Lidl” в Благоевград. След дълги години и доста перипетии, присъствието на компанията в Благоевград вече е факт. Вярвам, че изпълнителите ще се справят в срок. Пожелавам на всички здраве и успешна работа! На добър час!“, каза кметът Камбитов.

По време на церемонията стана ясно, че в знак благодарност за добрите партньорски отношения, компанията “Lidl” ще реновира и разшири детската площадка в Градската градина в Благоевград. 

Бисер Инчовски заяви, че по предварителен разчет, магазинът се очаква да бъде готов през есента на 2016 г. „Нашият стремеж е винаги да бъдем близо до хората. Така избираме и локациите, на които изграждаме магазините. Теренът, на който се намираме днес, не прави заключение. Близостта на централната част на града, възможността за достигане както с автомобили, така и пеша ще го превърне в едно предпочитано място за пазаруване“, каза Бисер Инчовки.

Магазинът в Благоевград ще бъде с търговска площ от 1189 кв.м, а разгънатата застроена площ – 2187 кв.м. Благоевград ще е  43-ият град, в който веригата присъства. С отварянето на магазин от компанията “Lidl“ ще бъдат разкрити нови работни места. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK