Поредица от великденски и майски събития в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки

Община Благоевград с празнична програма за предстоящите Великденски празници:

На 30 април 2021 г., Разпети петък, от 21.00 часа, с участието на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще се проведе Литийно шествие от храма „Въведение Богородично“ - площад „Македония“ - площад пред МОЛ „ЛАРГО“ - ЦЛТРДБ - храм „Въведение Богородично“.

На 1-ви срещу 2-ри май, когато свещениците известяват най-великото чудо, Възкресение Христово, благоевградчани ще станат свидетели на уникално светлинно шоу. Точно в полунощ 33-метровият православен мемориален кръст „Памет и вяра“ над града ще бъде озарен в различни цветове.

Министерство на вътрешните работи, звено „Общинска охрана и обществен ред“, доброволци от Доброволно формирование „Георги Измирлиев- Македончето“ към Община Благоевград съвместно със Съюза на българските спасители ще обезпечат провеждането на светата литургия и провеждането на събитията в празничната нощ, за да осигурят спокойствието на миряните.

От 11.00 часа на 2-ри май 2021 г. Биг Бенд Благоевград с участието на ученици от Вокално студио „Фа Диез“, музикално училище „PRESTO“ и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград ще зарадват жителите и гостите на града с празничен Великденски концерт, който ще се състои на площад „Македония“.

Събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK