Започна предизборната кампания в Македония

Снимка: БГНЕС

Днес в съседна Република Македония официално започва предизборната кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11-и декември, предаде репортер на БГНЕС. Това ще бъдат деветите парламентарни избори след обявяването на независимостта на страната през 1991 година.

В изборите ще участват 11 партии и коалиции. Ден преди старта на кампанията представителите на всички политически партии и коалиции подписаха Кодекс за провеждане на честни и демократични избори. С този акт предстоящият вот се основава на принципите на демокрацията и демократичното общество, каза по този повод председателят на Държавната избирателна комисия Александър Чичаковски.

Кодексът бе подписан от лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, Зоран Заев от СДСМ, представителя на ДСИ Изет Меджети, Мендух Тачи от ДПА, както и от останалите политически формации и коалиции.

Репортерът на БГНЕС припомня, че до предсрочните избори се стигна след като четиримата лидери на парламентарно представените партии постигнаха съгласие за провеждане на избори с цел слагане край на двегодишната политическа криза, която започна в началото на миналата година. Според всички социологически проучвания управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ се очаква да спечели убедително на предстоящите избори. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK